Laat u verrassen door de bruisende kuststad Blankenberge en omstreken

Ontdek de bruisende kuststad Blankenberge en het hinterland

Tijdens uw verblijf in Blankenberge valt er heel wat te doen. Ontdek de bruisende kuststad, geniet van de Zeedijk met de vele restaurantjes, amuseer u op het strand en neem een duik in de Noordzee.

Bovendien bent u met de auto of het openbaar vervoer in geen tijd onder meer in Brugge, Knokke, De Haan of Oostende.

Zee, strand en natuur

Wie Blankenberge zegt, denkt natuurlijk meteen aan de zee, het strand en de dijk. Dat is vakantie! Genieten van de zon en de strandbars. Op het strand en de dijk van Blankenberge zijn er heel wat activiteiten voor jong en oud: zonnebaden, dobberen in zee, fietsen op de Lustige Velodroom, black light minigolf en natuurlijk de befaamde Belgium pier. Ook tijdens het laagseizoen vindt u rust aan zee of in het natuurreservaat Uitkerkse Polders, De Fonteintjes of Het Zeebos. Dat is het perfecte moment voor een actieve of lekker luie strandvakantie.

(Water)sport

Sporten kan u in Blankenberge op alle vlakken. Dat kan rustig met bowlen, blacklight minigolf, zwemmen in het nieuwe Noordzeebad of via verschillende fiets- en wandelroutes. Liever wat extremer? Ga eens zeilen, zeevissen, ontdek de Wavefun of ga langs bij de Beachclub voor allerhande watersporten

Restaurants

Blankenberge en omstreken hebben heel wat culinaire pareltjes. Heerlijke garnaalkroketten of een vissoep zijn niet te versmaden.

vakantiewoning Sint-Andries Brugge
vakantiewoning Sint-Andries Brugge

Musea en cultuur

In Blankenberge, daar snuift u ook cultuur op. Deze stad is verbonden met de Belle Epoque-periode. Het Belle Epoque Centrum brengt u terug naar Blankenberge anno 1900. Een prachtige Art Nouveau wandeling voert u door het verleden van Blankenberge. Daarnaast heeft Blankenberge een rijk vissersverleden. Bezoek even het Huisje van Majutte. Bekijk gerust ook eens de kalender van Het Witte Paard waar je het hele jaar door bijzondere shows en revues kan meemaken.

Shoppen

Is shoppen helemaal uw ding, dan zit u in een kuststad als Blankenberge op een prima locatie. In het stadscentrum, met de Kerkstraat voorop, zijn de meeste winkels ook op zondag geopend en in het hoogseizoen zijn er heel wat avond- en rommelmarkten. Bovendien flaneert u dagelijks van etalage tot etalage in een autoluw of -vrij centrum.

In de regio

Brugge, Knokke, De Haan, Oostende … Blankenberge biedt u een ideale uitvalsbasis om de streek te verkennen. Brugge, als Unesco Werelderfgoedstad, Trammelant in De Haan, Lissewege – het witte dorp en Oostende, stad van Ensor en Arno.

Ontdek alle West-Vlaamse troeven in de buurt.